top of page

Onze aanpak

Voor wie enkel hamer en beitel denkt te hanteren gaat hier een hele nieuwe wereld open.

In deze cursus komen zowel heel verschillende materialen (klei, hout, plaaster, beton, papier, ijzer …) als een manier om ze te bewerken aan bod (toevoegen, weghalen, stapelen, assembleren …). Een bepaald materiaal en een aangepaste techniek geven telkens aanleiding om te werken rond een beeldend begrip (evenwicht, ritme, ruimte ...).

 

De student leert zo stapsgewijs ideeën of thematieken uit te drukken en te ontwikkelen. De eigen ervaring vormt de drijfveer en onderbouw van elk beeld.

 

Naast een objectiverende aanpak - zoals bij een waarnemingsoefening naar model - gaat veel aandacht naar speelse werkwijzen - zoals assembleren, stapelen ... Klassikale opdrachten worden individueel en op het tempo van de student opgevolgd. Een beknopte en praktische cursus ondersteunt het geheel. Eigen initiatief wordt gestimuleerd en in samenspraak begeleid.

 

DSC00272 (2018_07_24 13_10_05 UTC) (3).J

Aan de slag!

De cursus beeldhouwen en ruimtelijke kunst voor volwassenen onder leiding van Wouter Mulier gaat door in het SLAC/Beeldende & Audiovisuele kunst te Leuven op maandag en dinsdag tijdens de voormiddag of de avond.

Bekijk een levendige ROB reportage in het atelier :  https://youtu.be/ALGPRG7dS9I

 

Contact

Wil je een bericht achterlaten kan dit via het contactformulier van volgende website: www.wouter-mulier.com 

Administratieve informatie over de cursus vind je op de officiële site van de bevoegde onderwijsinstelling op de website: http://slac.be/academie/beeldhouwen-en-ruimelijke-kunst.html

bottom of page